REDÜKTÖR
Kremayer- Pinyon tahrikler için yerden tasarruf sağlayan bir alternatif
Neugart’ın hipoid dişlili hassas konik dişli kutuları, tahrik hattını kısaltır ve bu nedenle dar alanlar için ideal çözümdür. Önceden monte edilmiş bir pinyona sahip çıkış milleri de özellikle kremayer – pinyon tahrikler için kullanım için mevcuttur.
Neugart, her biri çıkış milinin tasarımında farklılık gösteren, üç seri halinde hassas konik dişli kutuları sunmaktadır: WPLN gövde serisi standart olarak düz bir çıkış miline sahiptir. WPSFN gövde serisinin modelleri bir flanş çıkış miliyle donatılmıştır, bu sayede EN ISO 9409-1 doğrultusunda standartlaştırılmış mekanik bir arayüz, parçaların doğrudan flanşa bağlanmasına izin verir. Ve WGN gövde serisinin redüktörleri, bir veya iki tarafta içi boş şaftla öne çıkmaktadır. Tahrik milinin ve çıkış milinin dönüş yönü tüm gövde serilerinde zıttır.
Mevcut konik dişli kutusu portföyü ayrıca fabrikamızda takılmış bir pinyona sahip iki varyant içerir: WPLN gövde serisi için, gerekli bağlantı güvenliğini sağlayan DIN 5480 standardında yıldız dişli forma sahip, ön montajlı pinyon dişlili bir çıkış mili mevcuttur. WPSFN serisi ise, gövde serisindeki tüm modeller gibi – EN ISO 9409-1’a göre bir arayüzle donatılmış, ön montajlı pinyona sahip bir flanş çıkış mili içerir.
Pinyon ile kombinasyon halinde aktarılabilen hız optimizasyonlarını ve torkları doğru bir şekilde görselleştirmek için çok çeşitli dişli kutusu modelleri, gövde boyutları ve oranları mevcuttur: Örneğin WPLN gövde serisinde, flanş kesitleri (çıkışta) 70 ile 142 mm arasında olan dört boyut sunulmaktadır. Helis veya düz dişli pinyonlara sahip WPLN varyantları, modül 2 ila 4 arasında farklı sayıda dişliye sahiptir. Bunlar 18.000 N’ye kadar besleme kuvvetlerini mümkün kılarlar. WPSFN gövde serisi aynı zamanda 64 ila 140 mm arası merkezleme bileziği çapıyla dört boyutta geniş bir uygulama yelpazesini kapsar. Burada da tüm gövde ölçüleri için farklı sayıda dişe ve farklı boyutlu modüle sahip önceden takılmış pinyonlar mevcuttur. Bu durumda, pinyonlar helis dişlilidir ve 11.200 N’ye kadar itme kuvvetlerini desteklerler.
İletişim:
Sven Borho, Ürün Yönetimi Ekip Lideri
Neugart GmbH
Keltenstr. 16 – 77971 Kippenheim
Tel.: +49 7825 847-0
Faks: +49 7825 847-2999
E-posta: sales@neugart.com
www.neugart.com
REDÜKTÖR
Ağır sanayi redüktörlerinde Tunsa Redüktör imzası
Üretim faaliyetlerini İzmir Kemalpaşa’daki modern tesislerinde sürdüren Tunsa Redüktör hem imalat hem de servis kalitesiyle farkını ortaya koyuyor.
Tunsa Redüktör, kurulduğu günden bugüne kadar hizmet ve kalite anlayışından ödün vermeden, ülkemizin ve dünyanın ihtiyacı olan redüktör satış ve servisini gerçekleştirerek başarı ile büyümeye devam etmektedir. Redüktör sektöründe her geçen gün büyümekte olan Tunsa, teknolojiyi takip etmeyi, kaliteli hizmet sunmayı ve müşteri memnuniyetini ilke edinmeyi hedeflemiştir. Uluslararası kabul görmüş standartlarda hizmet vermekte olan firma, müşteri odaklı olarak, dürüstlük ve güveni ön planda tutarak üretmeye ve hizmet sunmaya devam etmektedir.
Ağır hizmet sanayisinin ihtiyaçlarına uygun redüktörlerin üretiminde uzmanlaşmış olan Tunsa Redüktör, Ar-Ge faaliyetleri ile yenilikçi fikirlere önem vermeye devam etmektedir. Tunsa’nın başlıca hitap ettiği sektörler ise şu şekildedir:
- Ağır sanayi
- Beton santralleri
- Taş kırma ve agrega tesisleri
- Yıkama, eleme ve gıda sektörü
Redüktör tedarikinde terzi titizliğiyle çalışan Tunsa’da, satış öncesi Ar-Ge ekibi montaj yapılacak makine ya da tesiste incelemeler yapmakta ve projeyi iş ortaklarıyla birlikte şekillendirmektedir.
Redüktör seçiminde nelere dikkat edilmeli?
Redüktör seçimi yapılırken 3 önemli hususa dikkat etmek gerekmektedir:
- Mekanik kontrol
- Termal kontrol
- Redüktör mili üzerine gelebilecek radyal ve eksenel yük kontrolleri
Redüktörün üzerine gelebilecek yük kontrolleri, redüktör seçiminde dikkat edilecek en önemli hususlardandır. Bunun yanında mekanik ve temel kontrollere de dikkat etmek oldukça önemlidir. Ürünün çalışacağı ortamdaki faktörler de göz önünde bulundurulmalı ve montaj şekline bağlı kalarak kurulum yapılmalıdır. Redüktörlerin kullanılacağı tesislerde ortam ısısı, montaj yapılacak yerin özelliği, konumlandırılacağı açı, ortam uygunluğu (iç-dış ortam), çıkış momenti ile akuple edilecek motorun gücü (kW) ve redüktörün çıkış devri sistemin sağlıklı çalışması adına mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır.
REDÜKTÖR
Ağır şartları PGR PH/PB Serisi redüktörler ile kolaylaştırın
Redüktör ve dişli imalatının güçlü markası Polat Group Redüktör (PGR), PH/PB Serisi redüktör ürün grubuyla ağır çalışma şartları için sağlam gövdeli alternatifler sunuyor.
Sessiz çalışma ve kolay bakım
Endüstriyel tip redüktörler özellikle ağır çalışma şartları altında hizmet sunan, sağlam gövdeli, 480000 Nm’ye kadar yüksek momentleri taşıyan, sessiz çalışma ve bakım kolaylıkları ile ön plana çıkan redüktörlerdir.
- Giriş ve çıkışı paralel eksenli veya eksen açısı 90 derece olan helisel – konik dişlili redüktörlerdir.
- Ayaktan ve flanştan bağlantı opsiyonları bulunmaktadır.
- Gövde rijit bir yapıya sahiptir.
- Yüksek güç ihtiyaçlarında ve ağır şartlarda kullanılabilen redüktörlerdir.
- Sistem mukavemet hesaplamaları, ISO, DIN ve NIEMANN standartlarına uygun olarak yapılmaktadır.
- Farklı giriş opsiyonları sunulabilmektedir (IEC, W vs).
- Farklı çıkış opsiyonları sunulabilmektedir (mil çıkışlı, delik milli, konik sıktırmalı vs).
- Farklı bağlantı opsiyonları sunulabilmektedir (B5 flanşlı, tork kolu platformu vs).
- Gövdeler, sfero (GGG 40-50) ve pik (GG 20-25) olarak üretilebilmektedir.
- Dişliler, dövme ve 21NiCrMo2 sementasyon çeliğinden imal edilmektedir.
- Yüksek kalitede rulman ve sızdırmazlık elemanları kullanılmaktadır.
- Müşterinin özel talepleri karşılanabilmektedir.
Geniş bir kullanım alanı
Endüstriyel tip redüktörler çok çeşitli uygulama alanlarında kullanılmaktadır.
- Atık Su: Yoğunlaştırıcılar (merkezi tahrikli), filtre presleri, kabartma malaksörleri, santrifüj havalandırıcılar, bilgisayar tesisleri, dairesel ve doğrusal sıyırıcılar ön yoğunlaştırıcılar, salyangoz su pompaları, su türbinleri
- Pompalar: santrifüj pompalar, tazyikli pompaları
- Elavatörler: Kovalı elavatörler, damperli araçlar, paletli araçlar
- Küreme ekskavatörleri: Hammadde taşıyıcıları, doğrama üniteleri, kaldırma vinçleri
- Sac kıvırma makineleri
- Kimya endüstrisi: Ekstrüzyon makineleri, yoğurma makineleri, perdah makineleri, soğutma tamburları
- Mikserler: Eşit orantılı malzeme, orantısız malzeme
- Malzeme karıştırıcılar: Eşit orantılı yoğunlukta, orantısız yoğunlukta, orantısız gazlama tesisleri, tost makineleri, santrifüjler
- Demir metalürjisi: Sac haddehaneleri, tomruk iticiler, sarma makineleri, soğutma yatağına iticiler, makara düzeltme makineleri
- Merdane yollu tablalar: Yollu tablalar, sarsıntılı, boru haddehaneleri
- Makaslar: Sürekli kesim, krank tipi kesim, kesintisiz döküm sürücüleri
- Tüp değirmenler: Haddehaneler, kütük demir haddehaneleri, tel haddehaneleri, ince sac haddehaneleri, kaba sac haddehaneleri
- Silindir ayarlama sürücüleri
- Taşıyıcı tertibatlar: Kovalı elavatörler, maden ocağı vinçleri, taşıyıcı makineler, kayışlı taşıyıcılar, yük asansörleri
- İnsan taşıma asansörleri, yürüyen bantlar, yürüyen merdivenler, raylı araçlar
- Frekans dönüştürücüler
- Piston sıkıştırıcılar
- Vinç tertibatları: Torna tertibatları, kaldırma tertibatları, vasıta hareket tertibatları, kaldırma tertibatları, kollu vinç tertibatları
- Soğutma kuleleri: Soğutma kulesi fanları havalandırıcılar (eksenel ve radyal)
- Gıda maddeleri sanayi
- Ham şeker üretimi: Şeker kamışı bıçakları, şeker kamışı değirmenleri
- Pancar şekeri üretimi: Pancar kesme makineleri, vakumlu kazanlar, pancar yıkama makineleri, kesme makineleri
- Kâğıt imalat makineleri: Kağıt hamuru makineleri (istek üzerine)
- Santrifüjlü kompresörler
- Teleferik hatları: Malzeme teleferik hatları, havada asılı teleferik hatları, kayak teleferik hatları, tek kablolu teleferikler
- Çimento sanayii: Beton karıştırıcıları, kırıcılar, döner fırınlar, silindirik değirmenler, seperatörler, silindirli değirmenler
Doğru ürün seçimi için nelere dikkat edilmeli?
Doğru ürünü seçebilmek için, öncelikle redüktörün tipi ve boyutunun belirlenmesi gerekir. Bu aşamada, tahvil oranı ve nominal güç belirlenir ve ayrıca gerekli maksimum momentler (redüktörün en yüksek çalışma momenti, başlangıç momenti, frenleme momenti, vb.) kontrol edilir. Çıkış milinin maruz kalacağı ilave yükler de kontrol için önemlidir. Daha sonra kullanılacak olan yağ tipinin ve son olarak da termal kapasitenin belirlenmesi gerekir. Bu kriterleri, PH/PB kataloğunda verilen örnek redüktör seçim formüllerini kullanarak belirleyebilir ya da firmanın seçim konusunda yardımcı olması isteniyorsa satış departmanı ile irtibata geçilebilir.
Uzun ömürlü ve sağlıklı bir kullanım ömrü için bunlara dikkat edin
Uzun ve verimli bir servis ömrü elde etmek için helisel dişlili redüktörler uygulama yerine doğru şekilde monte edilmelidir. Açık hava kurumları için helisel dişlili redüktörler kötü hava koşullarına karşı korunmalıdır, paslanmaya karşı etkili maddeler ve su/toz geçirmeyen gres ile korunmuş yağ keçeleri kullanılmalıdır. Ayrıca yağlama konusu çok önemlidir. Doğru ve yeteri kadar yağlanan bir helisel dişlili redüktör, çok uzun yıllar sorunsuz çalışabilir.
Polat Group Redüktör olarak misyonumuz, müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak çözümleri bilgi teknolojilerini kullanarak en verimli ve kaliteli şekilde sunmaktadır. Birçok farklı ürün yelpazesi ile, müşteri ihtiyacını maksimum seviyede karşılamak için eş zamanlı mühendislik yöntemlerini kullanarak çalışmalarını sürdürmektedir. Tasarım faaliyetleri, ürün geliştirme programları ve bilgisayar destekli çalışmalarımız sürekli gelişen bir grafik çizmektedir. Rekabetçi ve güçlü kalite politikamız müşteri yelpazemizi genişletmektedir.
REDÜKTÖR
Neugart’tan standart flanş bağlantılı planet redüktör PSFN
Neugart’ın üstün mühendislik birikiminin ürünü olan PSFN, standart flanş bağlantılı planet redüktör özelliği sayesinde kolay ve son derece emniyetli bir montaj imkân sunar. Neugart tarafından geliştirilen helisel dişliler, makinede gürültü önleyici düzenekler kullanılmasına da gerek bırakmaz. Yüksek devrilme momentine sahip olan hassas planet redüktör PSFN’ye en yüksek beklentileri dahi yöneltebilirsiniz. Ürün, pek çok farklı sektörün yanı sıra takım tezgahları ve ziraat sanayiinin ihtiyaçlarına yanıt sunabilmektedir.
Özellikler
- Standart flanş bağlantısı
- Sessiz bir çalışma performansı
- Maksimum yükleme kapasitesi
- Olağanüstü sızdırmazlık
- Kompakt bir tasarım
- Helisel dişliler sayesinde erişilen yüksek kalite
- REDÜKTÖR13 yıl ago
Redüktör seçimi nasıl yapılır?
- Haberler12 yıl ago
Redüktör Tipleri ve Özellikleri
- Haberler12 yıl ago
Kaplin seçimi nasıl yapılmalıdır?
- REDÜKTÖR9 yıl ago
Bu Konuda 40 Yıllık Tecrübeye Sahibiz
- REDÜKTÖR4 yıl ago
Güç aktarım ürünü tedarikinde yeni bir yüz: Global Redüktör
- Haberler9 yıl ago
Desentral Frekans İnvertörleri, Motorlar ve MaxxDrive (Endüstriyel) Redüktörler
- MOTORLAR8 yıl ago
Gamak’ın Genel Müdürü Sn. Tolga Kayaoğlu ile özel röportaj
- REDÜKTÖR9 yıl ago
Polat Group Redüktör Çimento Sektörüne de Özen Gösteriyor
- REDÜKTÖR4 yıl ago
WEG-Watt Drive, madencilik sektörü için devasa bir konveyör sistemine tahrik teknolojisi sağlıyor
- REDÜKTÖR3 yıl ago
WEG-WATTDRIVE’dan uygun maliyetli ATEX redüktörlü motorlar
- Haberler12 yıl ago
3000 devirli enerji tasarruflu redüktörlü motorlar
- REDÜKTÖR4 yıl ago
Konik dişli redüktör nedir?
- MOTORLAR9 yıl ago
Framo Morat Elektrikli Araçta
- MOTORLAR9 yıl ago
Bauer, Endüstri 4.0’a Hazırlanıyor
- Haberler13 yıl ago
Boşluksuz Özel Tip Redüktörler Ve Bazı Uygulama Alanları
- MOTORLAR9 yıl ago
“Akıllı Sürücü Çözümleri”